Home.Club info.Sporten.Blues.Competitie.Nieuws.Contact.
1976-1984
Het wordt Café de Tol van Jaap van de Heiden. Twee tafels zijn op dinsdagavond gereserveerd voor de pingpongclub zoals hij ons pleegde te noemen. Rijkelijk bedient met allerlei hapjes en de onvermijdelijk bal gehakt voelden de Centrumleden zich weer een beetje "thuis". Bij uit-wedstrijden blijft Café Verburgh oftewel "Dientje" aan de Oude Binnenweg favoriet. De wijk Hillegersberg was een oude wijk (nu nog) dus veel nieuwe aanwas, wat in het tafeltenniscentrum heel gewoon was, was er niet. De verhuizing liet duidelijk z'n sporen na. In een positieve vergadering besluiten de op dat moment aanwezige 13 leden om het in de wijk Ommoord te gaan proberen. Een nog jonge wijk met hopelijk interesse voor tafeltennis. Er is in de wijk Ommoord geen tafeltennisvereniging dus de kans van slagen is groot.
Omstreeks januari 1978 gaat "Het Centrum" spelen aan de Nansenplaats in een wat modernere gymnastiekzaal.
Gestart wordt met 17 senior-leden. Jan van Bergeijk werpt zich op om reclame te maken in de wijk maar ook in de wijk Alexanderpolder waar hij woont. Het werkt in ieder geval wel want in toch zeer kort tijdsbestek stond het ledenbestand weer ouderwets op 35.In de jaren daarna schommelt het aantal tussen de 30 en 40 leden.
Het is de bedoeling dat "Het Centrum" gedurende 5 jaar aan de Nansenplaats zal blijven spelen.
Er wordt een opslag voor drank gecreëerd  en een provisorische bar om zo toch nog enige sfeer te hebben. Ook gaat er een ploegje Centrumgangers naar horecagelegenheden in de buurt zoals Café Ommoord en Café Prinsenpolder in de Alexanderpolder (ook het clubgebouw van wat leden van Alexandria). Hier zijn vriendschappelijke contacten tussen beide verenigingen gelegd hetgeen tot op de dag van vandaag nog steeds zo is. Peter Welter vertrekt en wordt benoemd tot ERELID voor zijn verdiensten in het bestuur en de jeugd. Jan van Bergeijk volgt hem op als wedstrijdsecretaris. Al snel gaat het bestuur, bestaande uit oud-Centrumleden, toch weer denken aan een eigen Home. De tijdelijke penningmeester Johan Brak bekijkt het "bouwfonds" en constateert dat er wel ruimte is. Rien Baak die inmiddels de kas weer overneemt buigt zich over de situatie.
Leen Heuvelman en Jan van Bergeijk wagen een poging richting Gemeente om bij de Nansenplaats een ontmoetingsruimte te bouwen. Volgens het bestuur was er ruimte voldoende en er zou best wel een "potje" zijn waarmee de Gemeente ons kon helpen. Het "Centrum"-gevoel begint al behoorlijk de overhand te krijgen. Wilde plannen worden gesmeed...... maar het blijkt anders te gaan. Het bestemmingsplan blijkt geen ruimte toe te laten en van het "potje" is helemaal niets te verwachten. Alle hoop verdwijnt als sneeuw voor de zon! Dan komt er van de N.T.T.B. een enquêteformulier wat ingevuld wordt door Leen Heuvelman met daarop nogal wat wensen. Plotseling komt de politiek, via de sport, met een plan! Het Gymzalen Plus Plan van CRM. De intentie van dit plan was om de gymzalen in de avonduren wat intensiever te bevolken. Een aangebouwde ontmoetingsruimte moest de gezelligheid brengen zodat clubs weer echte clubs konden worden. Een geschenk uit de hemel! Voorlopig worden er 4 locaties gebouwd. Het dichtsbij is de Alexanderpolder
n.l. het Lagelandsepad 12. Omdat het uitstekend past in het toenmalig beleid wordt er via een verwijzing naar de enquête van de N.T.T.B. gereageerd bij Bureau Wijkaccommodaties. Leen Heuvelman, Rien Baak en Jan van Bergeijk beleggen en lopen heel wat vergaderingen af om zich kandidaat te stellen voor de te bouwen accommodatie. Uiteindelijk krijgt het bestuur in een speciale ledenvergadering een vrijbrief om verder te onderhandelen met de Gemeente. Verhuizen is geen punt, negatief is echter de bereikbaarheid van de eventuele accommodatie.
Op 10 maart 1983 belegt de deelgemeente Prins Alexander een speciaal aan deze zaak gewijde openbare vergadering. Wijkaccommodatie, Deelgemeente, "Het Centrum" en Tenaco alsmede nog wat functionarissen zullen moeten beslissen wie de uiteindelijke hoofdhuurder gaat worden. De vaste lasten worden geschat op fl. 5.000,=, hetgeen voor vele mededingende verenigingen te hoog wordt. "Het Centrum" zag wel mogelijkheden door groei en een nuttig gebruik van de ruimte om daar financieel voordeel uit te halen. Uiteindelijk wordt in een eindbesluit de vereniging "Het Centrum" als hoofdhuurder aangewezen. In mei 1983 verhuist "Het Centrum" naar het Lagelandsepad 12 in de Alexanderpolder. Er wordt getimmerd en geverfd om het in casco afgeleverde gebouw leefbaar te maken. Ter herinnering: de bar was als eerste klaar.... daarna ging het een stuk langzamer maar in december 1983 wordt "Het Centrumhonk" feestelijk geopend.
In mei 1983 wordt tevens het 35 jarig bestaan gevierd (waar kwam al dat geld toch vandaan?). In het tafeltenniscentrum Jan Bax wordt een invitatietoernooi gehouden, 's avonds is er groot feest in het Schiedamse "Party House". Het amusementsorkest "Windmill" was de grootste attractie zodat zij later benoemd werden als huisorkest van "Het Centrum". De jaren die nu volgen zijn van grote bloei en groei voor de club mede veroorzaakt door de ontmoetingsruimte die er steeds beter uit gaat zien. Vele mensen kunnen de oorspronkelijk sfeer weer mee proeven. Het eigen honk opent vele mogelijkheden. Mede daardoor beweegt er nogal wat binnen "Het Centrum". Er worden diverse dansen geleerd aan de Centrumleden en hun huisgenoten, het fenomeen donateurs dient zich aan, bingo en speciale avonden met o.a. live muziek volgen elkaar op. Dit alles om de toch ook voor ons vrij hoge lasten te kunnen blijven financieren.
"Het Centrum" hangt in 1984 rond de 60 leden. Er klinken wel steeds belletjes als: Let op de kosten, deze zijn dadelijk niet meer te dekken. Er wordt besloten om de ontmoetingsruimte intensiever te gaan benutten en wat "Het Centrum" al was - een sport- en ontspanningsvereniging - komt nu duidelijker naar buiten.

Zie het menu voor de andere tijdvakken of hier om verder te lezen.