Hans Hutzezon begint in dit jaar ook op de maandagavond voor het eerst met het geven van training. Volgens Hans om het competitieniveau van de vereniging omhoog te brengen. Wij herinneren ons nog dat het ‘slaan’ ons wel goed afging, maar het lopen achter de tafel, er ‘belabberd’ uitzag. Dus eerst rek- en strek oefeningen (ook na afloop) en dan een aantal keren de zaal rondlopen voordat we “überhaupt” een balletje mochten slaan. Zoals gewoonlijk ontstaat er na verloop van tijd een “vaste kern” van leden die altijd komen. Langzaam zag je dat menig lid zich actiever achter de tafel ging opstellen en de resultaten, weliswaar niet spectaculair, beter werden. In dit jaar werden voor het eerst de klassenkampioenschappen op een zondag gehouden, voor sommigen helaas een reden om nooit meer mee te doen.
Het jaar 2002
Fred begint de EURO-wisselactie en weet gauw Paul Pronk mee te krijgen om in Ommoord te gaan folderen. We halen heel wat op en sturen aan het eind van het jaar iets van fl. 5.000 naar de organisatie.
Het heeft volgens ons twee jaar geduurd (ze zeiden dat er zakken met geld naar Engeland gestuurd waren, alleen omdat ze het dan daar goedkoper konden tellen) voordat er een overzicht kwam met de kosten die ze gemaakt hadden. Uiteindelijk is er een bedrag van ca. € 1.200 overgemaakt en dat was volgens Fred véél te weinig. Menigeen noemden ze “zakkenvullers” ; ik hoorde zelfs iemand roepen “schorriemorrie”, en dat is wel héél Rotterdams!
April 2002, een heugelijke maand.
Fred was al twee jaar bezig om Jan van Bergeijk voor een ‘lintje’ voor te dragen. Ellenlange formulieren invullen met alle wetenswaardigheden voor de genomineerde. Toen de bevestiging kwam was er echter een probleem: “Hoe lokken we hem naar het stadhuis zónder dat hij argwaan krijgt?”. Met Ria van Bergeijk de afspraak gemaakt dat ze hem moest vragen om mee te gaan naar het stadhuis omdat Fred Wendel een “lintje” zou krijgen als verdienste als “belastingambtenaar c.q. vrijwilliger”. Volgens Ria stribbelde hij tegen met als argument: “die ambtenaren presteren niks en krijgen daar nog een lintje voor ook”. Toen hij de zaal binnenliep en z’n kinderen en kleinkinderen zag begon het hem te dagen of zoals hij zelf zei: “toen voelde ik nattigheid”. Jan werd benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau voor 40 jaar vrijwilligerswerk voor vereniging en (deel)gemeente (dansles in wijkgebouwen, zoals de Oriënt).
Lid in de orde van Oranje Nassau - de heer Jan van Bergeijk
’s Avonds was er een surprise party in het clubgebouw, ook dat wist ‘tie’ niet. Toen hij binnenkwam (het licht was uit) was heel z’n familie en heel veel leden aanwezig om hem nogmaals te verrassen. Wij hebben hem nog nooit zo stil gezien!
Bert Uzeel en Paul Pronk waren ’s-middags ook even wezen kijken in het stadhuis. Paul nam een leuke foto van Jan en burgemeester Yvo Opstelten met (toen nog vrij zeldzaam) een digitale camera. Maurice wilde
z’n vader hier ’s avonds mee verrassen en vroeg of Paul de foto ’s middags wilde mailen naar z’n werk